25 Ekim 2015 Pazar

ISPANAK YEMEĞİ



ISPANAK YEMEĞİ

MALZEMELER
1 Kilo ıspanak (4 kişilik)
1 soğan
Bir avuç pirinç
Kırmızı biber, karabiber.
1 çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı; Öncelikle ıspanakları temizlenene kadar yıkayıp doğrayın. Tencereye yağı koyup soğanları ekleyin ve kavurun. Üzerine ıspanakları da ekleyip biraz daha kavurun biraz tuz ekleyin. Kısık ateşte su eklemeden pişirin. En son pirinçleri koyup pişirmeye devam edin. Biraz su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun

24 Ekim 2015 Cumartesi


MALZEMELER

½ kilo ciğer
2 soğan
3 adet domatesi
1 çaybardağı y ağ
3-4 adet yeşil biber
3-4 adet domates ,
Pul biber, karabiber
Yapılışı;

Önce çiğeri küp şeklinde doğrayın. Tencereye yağı, soğanı, biberi koyup kavurun. Domatesleri ince doğrayıp ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra çiğerleri koyup altı kısık ateşte kavurun. 5-10 dakika kavurduktan sonra baharatları ekleyip bir buçuk su bardağı su ilave edin.10 dakika daha pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

19 Ekim 2015 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

4 Kişilik
2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek
kaşığı tereyağı
2 su bardağı su,
 tuz

Yapılışı;  Pirinci iyice yıkayın. Derin bir kaba  koyup üzerine sıcak suyu dökün ve 15 dakika bekletin. Tencereye yağı ve arpa şehriyeyi ekleyip kavurun. Islattığınız pirinci süzüp tencereye ekleyerek 5 dakika kavurun. 2 Bardak sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın kaynayınca altını kısın 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.

18 Ekim 2015 Pazar

KÖFTE





















KÖFTE

Malzemeler
½ Kilo kıyma
1 yumurta
2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz(isteğe bağlı)
1,5 su bardağı bayat ekmek içi
1 soğan

Kıyma, ekmek içi, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarmısağı derin bir kaba koyup beş dakika kadar iyice yoğuruyoruz. İnce doğranmış  ilave ediyoruz. Yoğurduğumuz köfteyi elimizle  yuvarlayıp bir kaba yerleştiriyoruz. Tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyup iyice kızdırıp köfteleri kızartıyoruz. Afiyet olsun.

27 Eylül 2015 Pazar

KAVURMA



ET KAVURMA

4 KİŞİLİK

1 Kilo kuzu eti
1 çay bardağı sıvı yağ

Etleri tencereye küçük küçük doğrayın ve ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte 15 dakika karıştırarak ağzını kapatın. Suyunu çekmeye yakın sıvıyağı ekleyip ağzını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin. Sonra servis edin. Afiyet olsun.
(Ben pirinç pilavı ile servis ettim.)


ÇABUK PİZZA

MANTI





MANTI

Malzemeler
4-5 kişilik
1,5 kğ un
½ kilı kıyma
1 demet maydanoz
Karabiber, pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz
1 baş soğan
Yoğurt, sarmısak, salça

Hazırlanışı; Önce unu  derin bir kaba döküp su ilave ederek hamur yoğurun. Sert olmasın ama, açması zor oluyor. Hamuru bir kenara alıp içini hazırlayalım. Maydanozların uç kısımlarını ayıklayıp iyice yıkayın. Ayrı bir kaba maydanozu kıymayı, rendelenmiş soğanı tuz baharatı koyup iyice yoğurun. Hamuru orta büyüklükte bezelere ayırın. Bu ölçüde bende 3 adet çıktı. Bezeyi masanın  üzerine üzerine un atarak oklava ile biraz büyükçe açalım. Hamuru kare şeklinde kesip içine kıymalı harçı koyalım ve tüm mantıları bu şekilde kapatalım. Derin bir tencereye suyu koyup içine tuz atalım. İyice kaynadıktan sonra mantıları içine atalım. 15-20 dakika kadar pişirelim. Sosu için ; küçük tencereye tereyağını ve salçayı koyup karıştıralım. İsteğe bağlı baharat eklenebilir. Pişen mantıları servis tabaklarına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.