skip to main | skip to sidebar

Haydi Mutfağa Hehe

YEMEK TARİFLERİ, BÖREK, KEK, PASTA, HAMUR İŞLERİ, İÇECEK, KAHVALTILIK, ET VE SEBZE YEMEKLERİ PRATİK,POHAÇA

KATEGORİLER

  • ANA YEMEKLER
  • KEK-KURABİYE
  • BÖREK-PASTALAR
  • ET YEMEKLERİ
  • KAHVALTILIK
  • MAKARNA- PİLAV
  • HAMUR İŞLERİ

DİL SEÇİN

POPÜLER GÖNDERİLER

  • TAVUK PANE
    TAVUK PANE MALZEMELER 2 Tavuk göğsü 1 su bardağı ekmek içi 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabi...
  • ISPANAKLI BÖREK
    ISPANAKLI BÖREK MALZEMELER l kilo yufka 2 yumurta 1 su bardağı süt Yarım kilo lor peyniri 2 ba...
  • PUF PUF POHAÇA
    PUF PUF POHAÇA 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2,5 tatlı kaşığı şeker 2 yumurta(beyazı içine sarı...
  • ALMAN PASTASI
    Keki için: 2 Ad. yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 3 çay bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma to...
  • NİŞASTALI KEK
    MALZEMELER 4 yumurta 1 buçuk su bardağı şeker 1 su bardağı nişasta 2 su bardağı un 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı...
  • SAMSA BÖREĞİ
      Samsa Böreği (Açma Börek) 8 kişilik Malzemeler 2 su bardağı su 2 Su bardağı süt 2 yemek kaşığı sirke(yada ...
  • LAHANA DOLMASI
    MALZEMELER 4 Kişilik 1 Ortaboy Lahana 3 Su Bardağı Pirinç 2 Ad.Domates (2 Kaşık Salça Da Olabilir) Yarım su bardağı sıvı ya...
  • BÖREK
    Malzemeler Yufka 2 Su  bardağı süt 2 Yumurta 1/2 kilo lor peyniri 2  yemek kaşığı yoğurt Maydanoz 1 Su bardıağı sıvı yağ ...
  • KREP
    KREP 4 KİŞİLİK 2 Su  bardağı mısır unu 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Tuz Hazırlanışı;  ...
  • KAVURMA
    ET KAVURMA 4 KİŞİLİK 1 Kilo kuzu eti 1 çay bardağı sıvı yağ Etleri tencereye küçük küçük doğrayın ve ocağın üzerine koy...

Hakkımda

ekolice
HAYATI, MUTLU YAŞAMAYI, BİLGİ PAYLAŞIMINI VE TEKNOLOJİYİ SEVERİM..
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • ►  2016 (2)
    • ►  May (1)
    • ►  Oca (1)
  • ▼  2015 (21)
    • ►  Ara (1)
    • ▼  Kas (5)
      • ISPANAKLI BÖREK
      • NİŞASTALI KEK
      • LAHANA DOLMASI
      • KREP
      • SAMSA BÖREĞİ
    • ►  Eki (5)
    • ►  Eyl (10)

kedim

kedim

ÜYE OL

29 Kasım 2015 Pazar

ISPANAKLI BÖREK






























ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER
l kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım kilo lor peyniri
2 bağ ıspanak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcın hazırlanması; önce ıspanağı güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım ve derin bir kaba alalım. Diğer malzemeleri süt, lor peyniri, yağ, tuz ve bir yumurtayı ekleyelim ve elimizle ovarak iyice karıştıralım .

Yufkayı masaya yayıp harcımızı yufkanın üzerine yayalım. Sonrarulo yapıp yuvarlak şekilde saralım ortadan ikiye kesip pişirme kağıdı serilmiştepsiye koyalım. Diğer yufkaları da aynı şekilde sararak boreğimizi bitirelim. Üzerine1 yumurtayı çırparak sürelim. İsteğe bağlı susam veya çörek otu daserpilebilir. Isıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika pişirip servis yapalım.Afiyet olsun.




Gönderen ekolice zaman: 17:01
Bunu E-postayla GönderBlogThis!X'te paylaşFacebook'ta Paylaş
Etiketler:kek, tarif,pasta, börek, tatlı BÖREK-PASTALAR, çabuk, çıtır, ıspanaklı börek, lor, yufka

1 yorum:

Nervenruh dedi ki...

Mmmmh! Ben açım şimdi...

29 Kasım 2015 22:39

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

SAYAC


web counter

MESAJ


Görüntüleme Sayısı

KÖPEK

KÖPEK
 
Copyright © Haydi Mutfağa Hehe | Designed for r4 - r4i gold, r4 3ds, r4 sdhc