1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2,5 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta(beyazı içine sarıları hamurun üzerine sürülür)
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
1 pk. Toz maya
Çörek otu
5-6 ortaboy patates(haşlanmış)
Hazırlanışı; önce sütü biraz ılıtalım içine mayayı ve
şekeri ekleyelim iyice karıştırıp 5
dakika bekletelim. Daha sonra derin bir
kaba unun ortasını açıp mayalı karışımı, yumurtanın beyazını, yağı, yoğurdu
ekleyip yumuşak bir hamur yapalım ve tuzu ekleyelim. 40 dakika hamurun
mayalanmasını bekleyelim. Hamurun mayası gelince küçük toplar yapıp içine ezilmiş patates harcından koyup
yuvarlak yapıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp tepside 20 dakika bekletelim.
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu ekleyelim. 180 derece fırında 40
dakika pişirelim. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder