8 Kasım 2015 Pazar

SAMSA BÖREĞİ










Samsa Böreği (Açma Börek)

8 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı su
2 Su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke(yada limon suyu)
1 yemek kaşığı tuz
4 Kaşık tereyağı yada margarinde olabilir.

İç harcı;
5-6 patates( ortaboy)
Yarım demet maydanoz
Tuz
Sıvıyağ
Kimyon, karabiber

İç harcın hazırlanışı; patatesleri soyalım ve orta büyüklükte doğrayıp tencereye koyup üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyelim. 10-15 dk.sonra haşlanıyor. Suyunu süzüp içine maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yağı, ekleyip karıştıralım. (İç harcı istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz)Harcımız hazır.

Hamuru;  Derin bir kaba su, süt, sirke, tuz, unu ekleyerek yumuşak hamur yoğuralım15-20 dakika dinlendirelim. Hamuru 4 bezeye ayıralım. Hamuru biraz büyüklükte açalım ve kenara koyalım. Diğer hamuru da açalım ve hamurun her tarafını yağlayalım kenara ayırdığımız açılan hamuru da yağladığımız hamurun üzerine koyalım tekrar yağlayalım ve rulo yaparak saralım ikiye bölüp bir tepsiye alalım. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde açıp arasını yağlayıp rulo yaparak tepsiye koyalım. Bu iki rulo hamuru buzdolabında 20-30 dakika kadar bekletelim soğusun. Dolaptan çıkartınca ruloyu alıp 2 parmak genişliğinde keselim. Kestiğimiz küçük parçaları tabak büyüklüğünde açalım içine harcımızı koyarak bohça şeklinde katlayalım.(Ben rulo şeklinde de yaptım). Tüm hamurları bu şekilde tamamlayıp pişirme kağıdını koyduğumuz tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişilerim. Afiyet olsun.

0 yorum: