27 Eylül 2015 Pazar
ÇABUK PİZZA
MANTI
MANTI
Malzemeler
4-5 kişilik
1,5 kğ un
½ kilı kıyma
1 demet maydanoz
Karabiber, pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz
1 baş soğan
Yoğurt, sarmısak, salça
Hazırlanışı; Önce unu
derin bir kaba döküp su ilave ederek hamur yoğurun. Sert olmasın ama,
açması zor oluyor. Hamuru bir kenara alıp içini hazırlayalım. Maydanozların uç
kısımlarını ayıklayıp iyice yıkayın. Ayrı bir kaba maydanozu kıymayı,
rendelenmiş soğanı tuz baharatı koyup iyice yoğurun. Hamuru orta büyüklükte
bezelere ayırın. Bu ölçüde bende 3 adet çıktı. Bezeyi masanın üzerine üzerine un atarak oklava ile biraz
büyükçe açalım. Hamuru kare şeklinde kesip içine kıymalı harçı koyalım ve tüm
mantıları bu şekilde kapatalım. Derin bir tencereye suyu koyup içine tuz
atalım. İyice kaynadıktan sonra mantıları içine atalım. 15-20 dakika kadar
pişirelim. Sosu için ; küçük tencereye tereyağını ve salçayı koyup
karıştıralım. İsteğe bağlı baharat eklenebilir. Pişen mantıları servis
tabaklarına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis
yapalım. Afiyet olsun.
Etiketler:kek, tarif,pasta, börek, tatlı
HAMUR İŞLERİ,
MANTI,
NASIL YAPILIR
MAKARNA-PİLAV
ŞEHRİYELİ PRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
4 Kişilik
2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriyeı
1/2 Çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek
Kaşığı tereyağı
2 Su bardağı su,
tuz
Yapılışı; Pirinci
iyice yıkayın. Derin bir kaba koyup üzerine
sıcak suyu dökün ve 15 dakika bekletin. Tencereye yağı ve arpa şehriyeyi
ekleyip kavurun. Islattığınız pirinci süzüp tencereye ekleyerek 5 dakika kavurun.
2 Bardak sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın kaynayınca
altını kısın 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Etiketler:kek, tarif,pasta, börek, tatlı
ANA YEMEKLER
Yer:türkiye
Europe
23 Eylül 2015 Çarşamba
YAŞ PASTA
MALZEMELER
3 Su bardağı süt
2 Pk vanilya
3 Ad.kakaolu krem şanti
1 Pk.pişmiş kek
Yapılışı
Keki enlemesine ikiye bölelim. Kremşantiyi derin bir kaba
boşaltın üzerine sütü ilave edip çırpın. Vanilyayı ilave edip tekrar çırpın ve
karışımı dondurucuya 5 dakika koyun. Sonra kekin bir tarafını sütle
ıslatabilirsiniz(isteğe bağlı) krem şantinin bir kısmını iyice yayın ve diğer
keki üzerine koyup kalan krem şantiyi en üste spatula ile yayın. Üzerini
istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Ben mandalinalı yaptım. Afiyet olsun.
16 Eylül 2015 Çarşamba
MİLKSHAKE
MİLKSHAKE
MALZEMELER
1 Bardak süt
6 tepeleme yemek kaşığı vanilyalı dondurma
3 tatlı kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı kakao
ÜZERİ
İÇİN
Bitter
çikolata
YAPILIŞI
Dondurma ile sütün yarısını rondodan
geçiriyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra sütün kalanınıda ilave ediyoruz. Kakaoyu
ekleyip yaklaşık bir dakika karıştırıyoruz. Şekerini de ekleyip iki ila üç
dakika kadar çırpıyoruz. Daha önceden buzluğa koyduğumuz bardağı alıp hazırladığımız
karışımı içine döküyoruz. Üzerine istediğiniz kadar rendelenmiş bitter çikolata
ekleyebilirsiniz. (not) Eğer daha koyu kıvam elde etmek isterseniz dondurma
miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
13 Eylül 2015 Pazar
BÖREK
Malzemeler
Yufka
2 Su bardağı süt
2 Yumurta
1/2 kilo lor peyniri
2 yemek kaşığı yoğurt
Maydanoz
1 Su bardıağı sıvı yağ
Yapılışı
Önce harcını hazırlayalım süt, yoğurt, lor peyniri, maydanoz, 1 yumurta,sıvı yağı karıştıralım. Yufkayı serelim hazırladığımız harçtan her tarafına sürelim.Rulo şeklinde saralım ikiy katlayıp ortadan keselim ve tepsiye dizelim. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayalım. Üzerine yumurta sürüp isteğe bağlı susam veya çörek otu ekleyelim. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)